Categories
Inredning

Dåliga rullgardiner kan skapa irritation i vardagen

Det finns absolut en vits med att välja rullgardiner med omsorg. Den som låter kostnad gå före kvalitet riskerar annars att ångra sig – två gånger varje dag.

Det finns rätt många varianter och prisklasser att välja mellan när man ska köpa rullgardin. Att det är så är inget man normalt funderar över varje dag. Man har ju oftast så mycket annat att tänka på, eller hur? Dock kan det hända att det val man gjort en gång i tiden ställer till förtret – och det vareviga dag.

För de flesta som har rullgardiner använder ju faktiskt dessa varje dag. Två gånger om dagen till och med – de ska upp på morgonen och de ska ned på kvällen. Om de då inte fungerar som de ska så kan de utgöra en stor källa till irritation. Exempel på dåliga rullgardiner är de som aldrig vill gå hela vägen upp, eller de som nästan ramlar ned alldeles när man ska hissa ned dem.

Du får leva med dina rullgardiner länge

Sen finns det förstås rullgardiner som är snygga, och som kanske fungerar bra att hissa upp och ned, men som inte gör mycket för att hålla solen ute. Den typen av rullgardiner retar man sig på under morgnar och kvällar på sommaren, när solen nästan jämt tycks vara uppe.

Så det finns faktiskt anledning att fundera över detta med varianter och prisklasser på rullgardiner. Att göra ett val och montera upp kan gå ganska snabbt, men resultatet får man leva med länge. Alltså – tänk till före du köper.