Categories
Hemstädning

Lämna Stockholm? Låt någon annan göra flyttstädningen

Det är ofta ett enormt stort jobb att flytta från en lägenhet i Stockholm där man bott i många år. Att ta hjälp med flyttstädningen underlättar en hel del.

Eva var på väg att lämna stan. Hon hade bott i Stockholm i hela sitt liv och nu ville hon prova på något annat. Visst var det jobbigt med omställningen. Inte minst var det helt otroligt hur mycket saker hon hade samlat på sig genom åren. Det blev till att rensa ut samtidigt som hon packade. Utöver det som hamnade i flyttlådorna så blev det tre högar, en för att skänka, en för att slänga och en för att försöka sälja.

Arbetet var utmattande. Samtidigt kändes det som att en börda lyftes från hennes axlar i takt med att ägodelarna blev färre. Men jisses så mycket jobb det var. Och efter detta återstod ju flyttstädningen.

Flyttstädningen blir bra gjord

Eva hade planerat att själv fixa med flyttstädning. Men nu började hon tänka om. Alla möbler och prylar skulle ju upp på det nya stället också. Och dessutom skulle hon börja på ett nytt jobb där. Hon förstod helt enkelt inte hur hon dessutom skulle orka med att flyttstäda den gamla lägenheten.

Nej, det var nog så att hon fick tänka om. Hon skulle boka in en städfirma som kunde städa åt henne. Ytterligare en börda lyfte från hennes axlar när tanken slagit rot. Det skulle vara väl värt pengarna att slippa städa själv. Dessutom kunde hon vara säker på att det skulle bli bra gjort.