Categories
Renovering

Stuckatur, en vacker renovering detalj i Stockholm

För den som gillar det lite äldre sättet att dekorera kan stuckatur vara en bra idé för en lokal i Stockholm. Det ger en känsla av lyx från en svunnen tid.

Erika och Niklas köpte för ett år sedan en fastighet som krävde en hel del renovering. Planerna var att så småningom skapa en plats där man kunde hyra lokaler för olika sorters sammankomster. Därför hade de gjort rummen olika så att det fanns något för alla, vilket hade varit ett kul projekt i sig.

Det som båda två var mest nöjda med trots att det inte var klart ännu var bröllopssalongen. Där hade de verkligen gått all in. De ville ha en känsla av historia. Där skulle vara ett skinande vackert golv. Tunga gardiner vid fönstren och givetvis massor av guldspeglar som de dansande kunde spegla sig i och givetvis vackra stuckaturer i överflöd planerades.

Stuckaturer ett jobb för proffs

Paret hade kontaktat ett företag som hade gjort just stuckatur i Stockholm till sin företagsnisch. De hittade dem genom att fråga en person som hade stuckaturer i sin restaurang och fick namnet. De bokade in ett möte för att diskutera detaljer som inte var få, då det skulle vara verklig lyxkänsla.

De ville ha kolonner i varje hörn och mitt på långsidorna. Dessa skulle prydas av stuckatur-rosetter. Sedan skulle de finnas som taklist och takdekoration. Det var ett stort projekt men företaget tackade ja till utmaningen. Erika och Niklas skulle bli det första brudparet att ha bankett och dans där och alla bilder skulle visas på parets hemsida.