Categories
Flytt

Träna i ditt eget hem

De flesta drömmer om att få en vältränad kropp till minimal ansträngning. I det sistnämnda ligger i att de flesta människor inte har tid att – dagligen – lägga ner den tid som krävs för at skaffa sig detta och definitivt inte har tid att avsätta för att besöka det lokala gymmet. Denna kategori människor får då skaffa sig denna drömkropp på annat sätt och de flesta misslyckas här då det krävs en massa redskap för att sköta sin träning i hemmet. Man ger, helt enkelt, upp då resultatet uteblir och man accepterar det faktum att magrutorna även forsättningsvis får vila under ett litet lager fett. Är detta då den rätta vägen och kan det inte finnas redskap i hemmet som kan fungera som ersättning för vikterna som finns på gymmet?

Jo, och det de flesta inte inser är att det mesta handlar om sin egen kropp och att man genom enklare basövninger med denna kan komma en bra bit på väg. Armhävningar, sit-ups, upphopp och andra övningar är de flesta bekanta med och klarar av att utföra – men finns det fler? Ja, vardagsträning går även att genomföra genom att lyfta saker som finns i hemmet. Vi menar här inte att du ska genomföra en pianoflytt från en våning till en annan på egen hand.

Nej, det handlar mer om att då du köper matvaror kanske tar en promenad istället för bilen, att du kanske lyfter de tunga kassarna upprepade gånger då du kommer hem och att du hittar någon tyngre – och lätthanterlig sak – sak som du kan lyfta upp och ner. Är du i hemmet så kan du även snegla upp mot dina dörrkarmar där det finns alla möjligheter att lyfta sig själv i en chins-liknande rörelse.

Skaffa motivation att gå till gymmet genom träning hemma

Det handlar alltså mer om att man inte låser sig vid tanken på gymet utan att man tillåter sig själv att fantisera fritt. Låt din blick vandra i ditt eget hem och fundera över vilka saker som kan hjälpa dig att bli starkare. Och – det här är den viktigaste biten – ta dig tid att varje dag köra de basövningar du klarar av, varje dag.

Avsätt tjugo minuter per dag till att göra de där armhävningarna, situpsen och upphoppen – gärna innan du går och lägger dig eller då du vaknar. Hitta de där tyngre sakerna som du klarar av att lyfta och försök sy in dessa övningar i ditt dagliga program. Här ska man även tillägga att det inte är någon lätt resa att få den där kroppen man ser i tidningarna och att det kan vara svårt att få denna enbart genom träning i hemmet.

Den dagliga motionen kan dock vara en perfekt motivator till att man börjar söka sig till gymmet, att man börjar ge sig ut i löparspåret eller att man tar den där promenaden till simhallen. Man ger sig själv en chans att upptäcka vilka krafter som finns inneboende i kroppen och detta kan vara nog så mycket värt som ett par synliga magrutor.

En frisk hälsa handlar, trots allt, inte om synliga muskler utan om att man mår bra och detta kan alltså några enkla övningar i hemmet hjälpa till med.