Categories
Inredning

Homestyling är en sund investering

Om man ska se till olika investeringar som man som privatperson kan göra innan en försäljning så finns det några att välja bland och som skiljer sig väsentligt åt både då det kommer till effekt (det slutliga priset) och sett till kostnaden för investeringen i fråga. Priset och vinsten man kan göra vid en försäljning bero naturligtvis också på vart i Sverige man bor och av den anledningen så utgår vi här ifrån den stad där priserna har som mest potential att stiga – oberoende på var i staden man har sin bostad. Vi håller här således till Stockholm och för att förklara varför så måste vi först se till den extrema situation gällande priser för bostäder som finns just där.

I Stockholm har priserna nämligen stigit under en lång tid och de ser ut att göra så även i framtiden – allt beroende på att staden ännu inte kunnat lösa ekvationen gällande hög inflyttning och nybyggnationer av bostäder, något som i sin tur gjort att priserna på de befintliga stiger och detta rejält. Att sälja en bostad i dagens Stockholm innebär i och med detta att man förmodligen – även utan investeringar – gjort en vinst; en vinst som dock kan bli ännu större om man väljer detta. med ordet investeringar så menar vi här alltifrån olika renoveringar till att man anlitar en mäklare, en professionell fotograf eller det område vi ska lägga vårt fokus på här – nämligen i form av homestyling.

Just homestyling är nämligen den billigaste investeringen sett till de pengar som en sådan kan generera och det är också av den anledningen som vi rekommenderar tjänsten om man står inför att sälja en bostad i Stockholm. Det är – rent procentuellt – en säkrare investering att lägga lite pengar på homestyling än vad det är att lägga mycket pengar på att renovera exempelvis ett badrum innan man lägger ut bostaden till försäljning.

Det sistnämnda kan – i vissa fall – till och med ge en motsatt effekt och detta förklarat med att köpare av bostäder ofta vill ha sitt badrum eller sitt kök på ett speciellt och personligt sätt. Där kan således en renovering innan vara något som gör att köparna drar öronen till sig och istället väljer ett annat objekt. Väl värt att tänka på. Men – nu var det homestyling vi skulle förklara här och varför detta är en sund investering att göra. Kort sagt: vad innebär egentligen homestyling?

Homestyling tar fram bostadens potential

Anlitar man ett proffs inom homestyling så innebär detta att denna hjälper till att ta fram det bästa ur bostaden. Det här kan innebära att man möblerar om, att man städar ur alla hyllor i köket, att man hänger om sina tavlor, att man sorterar om- och gör sin bokhylla luftigare och att man ställer undan vissa möbler som inte fyller någon funktion.

Den röda tråden här är alltså att homestyling alltid utgår från det som finns – inte det som bör köpas. Förändring sker med hjälp av dina saker och man behöver således inte köpa en massa dyra saker. Kort sagt, en professionell homestylist hjälper till att få säljare att skapa den bostad som en köpare förväntas vilja ha. Till ett väldigt billigt pris och där vinsten nästan alltid blir högre. En sund investering!