Categories
Okategoriserade

Hur ska man inreda för hunden?

Behöver man inreda för hunden? Att inreda för hunden är viktigt och detta sett ur flera olika perspektiv. Ett sådant handlar om trivsel. Din hund ska känna att det är hens hem också. Vilket innebär att det ska finnas en tydlig plats för mat och en lika tydlig plats för sömn. Utöver detta kan man även inreda med leksaker där hunden får en möjlighet att aktivera sig – både fysiskt och mentalt – även inomhus. 

En annan viktig del i att inreda för hunden handlar om säkerhet. En hundvalp är nyfiken av naturen och saknar det konsekvenstänk som en vuxen hund har. Denna kombination kan medföra stora risker och det är upp till dig som ägare att minimera dessa. Vilket innebär att du exempelvis sätter upp grindar för trappor, att du ser till att hunden inte kan ta sig ut på balkongen och att den heller inte kan ta sig ut genom ett fönster. 

Även en äldre hund kan vara i behov av en ändrad inredning. Detta som en följd av att den kanske inte orkar lika mycket som tidigare och att man då som ägare kan inreda på exempelvis nedervåningen snarare än på ett högre plan. 

Inreda för hunden – och för dig själv 

Det är idag enklare än någonsin att inreda för hunden och där man samtidigt heller inte behöver göra avkall på sin egen stil och smak. Idag finns det hur många produkter som helt att välja bland där du exempelvis kan matcha hundens sovplats mot hur din övriga inredning ser ut – både vad gäller färger och former. 

Samma sak gäller för matplatsen. Du kan hitta hundskålar i alla tänkbara färger, material och former. Gärna kompletterat med en plastmatta under som gör det enklare att torka bort överblivet hundfoder. 

Hundfoder – tänk rätt och få en enklare vardag 

Gällande just hundfoder så kommer detta att påverka din inredning sett till städningen. Gör det enkelt för dig själv i den mån det är möjligt. Mår din hund bra av torrfoder som hundfoder så får du ett alternativ som är enklare att hålla efter än vad exempelvis BARF, konserver eller färskfoder är. Städningen kommer obönhörligen att förändras och intensifieras i samband med att du skaffar hund och valet av hundfoder kan göra resan lite enklare. Du kommer att ha fullt upp ändå. 

Med hund kommer nämligen ett ökat slitage på både möbler och ytskikt i din bostad. Här kan du med fördel tänka till och agera mer preventivt. Se till att ha mattor – snygga sådana, som matchar och passar in – i hallen, komplettera soffans tyg med exempelvis en pläd eller en filt där hunden kan ligga. Samma sak gäller sängen. Du kan förmodligen glömma allt vad vita sängkläder heter. Det kommer att bli fläckar, du kommer att hitta hundhår och du kommer att få tvätta oftare än förr. 

Att skaffa hund påminner om att få barn. Du får kanske ge upp de största ambitionerna vad gäller inredning för en tid framöver och inreda för hunden och sig själv snarare än för ett inredningsmagasin. Funktion före exklusiva möbler, helt enkelt.