Categories
Elfirma

Elektriker med behörighet i Uppsala

Innan man ger sig på elen är det bra att läsa på vad man får och inte får göra. Mycket kräver en behörig elektriker i Uppsala för att försäkringar ska gälla.

Lokalen Ann hyrt var nyrenoverad och var redo att användas. Den hade tidigare inhyst en lunchrestaurang för ett större företag. Väggarna var vitmålade och golvet var parkett, troligtvis från tiden då verksamheten var en annan. Allt detta gjorde att det var enkelt att inreda. Hon kunde använda i princip vilka färger som helst.

Första kvällen hon varit i lokalen och fixat hade hon upptäckt en sak som hamnat på hennes att göra-lista. Lamporna i lokalen tändes med vanliga lysknappar och hon blev nästan bländad. De starka lamporna fick det att kännas som mitt på dagen. Hon fick kontakta en elektriker som kunde ordna dimrar istället.

Varför behövs en elektriker?

Det var en fråga maken ställde när hon berättade om upptäckten. Han kunde fixa dimrar och installera dem. Som tur var hade Ann läst på och informerade maken om att det krävdes en auktoriserad elektriker för att byta från vanlig knapp till dimmer. Dessutom ville hon ha flera kontakter för att kunna sätta upp lampor på väggarna.

Tidigt nästa morgon kontaktade hon en elfirma i Uppsala som lovade skicka någon i slutet av veckan. Nu hade hon kontroll igen och så snart elektrikern var klar kunde hon börja att inreda. Hon var glad att hon insett ljusproblemet och hittat en elektriker så snabbt. Nu skulle det bli en mysig stämning i restaurangen.