Categories
Okategoriserade

Att lägga fiskbensparkett är ett mästarprov

Gamla metoder blir populära igen, och numera finns det inte så många som klarar av att lägga fiskbensparkett på ett proffsigt sätt. Det gör att ett sådant golv nu verkar extra exklusivt.

Det krävs en mycket skicklig golvläggare för att lägga fiskbensparkett så att golvet blir jämnt och snyggt. Det är ett både klassiskt vackert och konstfullt lagt golv, med anor från 1800-talet, och det kräver yrkesskicklighet. Därför är det något alldeles extra om du väljer att lägga fiskbensparkett i ditt vardagsrum. 

Ett gediget precisionsarbete

Alla stavar i en fiskbensparkett måste ligga exakt rätt. Om en stav kommer lite snett blir hela golvet fel, så det är ett exklusivt hantverk att lägga ett sådant golv. Det kräver exakt precision, men sedan har man också ett mycket vackert golv som håller länge. Givetvis väljer du ett bra träslag från början, så att du får hög kvalitet även på materialet.

Extra fint blir det förstås om du har gått och längtat efter en sådan förändring därhemma. Har du en sliten plastmatta eller ett annat trist golv och får in en fiskbensparkett där istället, måste det kännas som ett underverk. Golvläggaren börjar med att göra golvet helt plant, och sedan lägger han ut stav för stav tills du har ett verkligt snyggt golv i rummet. 

Som heminredningsdetalj är en fiskbensparkett helt oslagbar, och det är ett praktfullt golv som många kommer att vara avundsjuka på. Möbler, mattor och gardiner kommer plötsligt till sin rätt på ett helt annat sätt och känns exklusiva.