A mix of inspiring homes and places

The Journal

Read more

Högt upp på Solsidan bor Hanna med maken Pontus och barnen Frans och Märta, sju respektive fem år. Huset som är en vitputsad villa från 1933 är ritat av arkitekten Sven Markelius. I lördags fyllde huset 80 år och Wonderdeco var där och gratulerade. Häng med oss på en tur i huset.

Vilket är ert favoritrum i huset?

Vi gillar att hänga i köket, det är lagom stort och ljust. Pontus har planerat köket som kommer från Kvänum. Han älskar att laga mat och drömmer om att vara med i Sveriges Mästerkock.

Ni har så många fantastiska klassiker hemma. Gör du någonsin något galet impulsköp?

Malmstensoffan i svart läder köpte vi på Bukowskismarket. Vi hade knappt någon budget men budade ändå som galningar och vann!

Var har du hittat de mesta av era möbler?

På somrana åker min mamma och jag runt på alla möjliga loppisar i Västerbotten där jag är uppväxt. Där har vi fyndat mycket genom åren, även en del felköp har det så klart blivit. Men det gör ingenting för alla saker kostar ju bara runt 30 kronor.

Köper du även nyproducerade saker till hemmet?

Ja absolut, mina barn vill ju som många andra ha de mest plastiga sakerna från leksaksaffären, men jag handlar helst barnsaker på webshoppen Mokkasin. Jag hittar även mycket fina detaljer på Artilleriet.

Ni har verkligen hittat en genomgående stil hemma. Har du några tips på hur man ska gå till väga?

Jag älskar flera olika inredningsstilar men tror att tricket är att försöka hålla sig hyfsat till en och samma stil. Inga lösa trådar brukar jag tänka.

Tack Hanna med familj för att vi fick ta del av ert underbara hem!

 

 

 

 

 

comments powered by Disqus