Categories
Okategoriserade

Skulle en målare i Stockholm kunna göra världens största målning?

Visst skulle det vara en intressant utmaning att låta en målare i Stockholm måla världens största tavla. Rådande världsrekord idag ligger på 1600 kvadratmeter.

2020 målade konstnären Sacha Jafri världens största oljemålning. Målningen mätte totalt 1600 kvadratmeter – motsvarande fyra basketplaner – och målades som 70 mindre sektioner. Tanken var att varje sektion skulle säljas var för sig vid en auktion i Dubai, men i slutänden ropades målningen in i sin helhet för motsvarande 530 miljoner kronor.

Målningen heter “The Journey of Humanity” och nämns numera i Guinness rekordbok som världens största oljemålning. Köpare var Andre Abdoune, en fransk kryptovalutahandlare. Man kan anta att den kryptovaluta Adboune i huvudsak sysslar med är NFT, som går ut just på binda kryptovalutans värde i konst. Företrädesvis i konst som går att dela upp i flera bitar, vilket gör denna målning idealisk. Konstnären å sin sida skänkte alla pengar till välgörenhet.

Låt en målare i Stockholm måla världens största tavla

Om vi tar en kompetent och duktig målerifirma – som Norrmalms måleri i Stockholm. Sedan får de plocka ihop några av sina duktigaste målare att jobba ett par dagar. Nog skulle de kunna få ihop en målning större än 1600 kvadratmeter. 530 miljoner kronor skulle nog ingen målerifirma tacka nej till.

Givetvis behöver du inte betala sådana pengar för att få målerifirman att göra ett bra jobb åt dig. Behöver du ha målat hemma räcker det med rimliga summor för att du ska få så fint måleriarbete du önskar i ditt vardagsrum.