Categories
Golv

En golvslipning i Stockholm förnyar

Om förra ägaren lagt laminatgolv i din bostad i Stockholm så kan du kolla om det finns ett trägolv under detta. Med en golvslipning kan det bli som nytt.

Linus hade äntligen fått sin första alldeles egna lägenhet i Stockholm. Ja, fått och fått. Han hade betalat en hel del för den, och haft möjlighet till detta bara tack vare ett arv efter en älskad mormor. Nu kände han att han, av respekt för henne, ville ta väl hand om lägenheten.

Det fanns fortfarande en bra summa pengar över som han skulle använda på renovering, vilket verkligen behövdes. Det skulle behöva fixas i både kök och badrum. Och i vardagsrummet hade han redan målat om väggarna. Golvet där skulle också behöva bytas, om det inte var så turligt att det faktiskt fanns ett gammalt massivt trägolv under laminaten.

Golvläggning eller golvslipning?

Linus stod nu och väntade på en man från ett företag som erbjöd både golvläggning och golvslipning i Stockholm. Han ville få ett utlåtande från en expert gällande vad som kunde göras. Och han hade tyckt att det kändes smart att vända sig till någon som kunde båda sakerna eftersom han inte visste hur det skulle bli.

När så mannen äntligen kom så bände han upp laminatgolvet i ett hörn. Och Linus fick höra orden han hoppats på. “Jo minsann, det ser ut att ligga ett gammalt massivt trägolv härunder. Gissningsvis har de lagt laminat ovanpå för att de tyckt att det var enklare att hålla rent. Med en golvslipning och en ny ytbehandling kommer det att bli jättefint.”