Categories
Okategoriserade

Dekorera trädgården till sommarens alla fester

Nu står sommaren för dörren och det är hög tid att börja planera sommarens kalas. För den som bor i hus och har en egen trädgård finns alla möjligheter att skapa sitt eget lilla paradis dit man kan bjuda in släkt och vänner och fira födelsedagar, ha studentskivor eller bröllopsfester, allt beroende på vilka högtidsstunder som väntar just den här sommaren.

Att ha en egen trädgård att pyssla om och göra fint i är för många bland det allra bästa med att ha ett eget hus. Att odla blommor och växter, anlägga stigar, bygga växthus och skapa grönskande uterum är projekt som för många löper över flera år, och att trädgårdsinredning är ett arbete som egentligen aldrig blir klart kan nog de flesta trädgårdsägare hålla med om.

Det är roligare att ha fest ute

Att ha fest i trädgården är givet på sommaren. Genom att förflytta festen utomhus får man plats att bjuda in fler gäster, och det är något speciellt med att umgås, äta och dricka utomhus. Här spelar vädret så klart en stor roll. En solig dag följd av en ljummen kväll är så klart vad alla önskar sig, och många festarrangörer följer ängsligt väderleksrapporterna dagarna innan kalaset. Men vädret är fortfarande tyvärr något som ligger utanför vår kontroll.

Lyckligtvis behöver man inte heller misströsta om väderleksrapporten skulle visa mulet och regn. Genom att hyra ett partytält, bord, belysning och kanske infravärme så rustar man trädgården inför alla typer av väder. Ett partytält kan skydda både mot regn och för mycket sol, och känslan av att samlas i ett tält skapar en trevlig inramning till en fest. Ett partytält får idag betraktas som standard när vi svenskar bjuder in till sommarens fester.

Hyra partytält i Stockholm

I Stockholm är det lätt att hitta firmor som hyr ut festutrustning som partytält, bord, stolar, belysning, värme och porslin. Allt som behövs för att en fest ska bli lyckad. Genom att hyra ett partytält slipper man bekymra sig om vad det ska bli för väder och kan i stället koncentrera sig på det roliga, att planera maten och festprogrammet. Ett partytält är lätt att inreda och gör amysigt. Belysning är viktigt, och ljusslingor är väl det vanligaste. Men man kan så klart också köra med spotlights för att skapa en stämningsfull belysning.

Något som värmer

Det är långt ifrån alla sommarkvällar i Stockholm som blir sådär ljumma att man kan sitta ute hela natten i T-shirt utan att frysa. För det mesta blir det ganska kyligt framåt kvällen, och då är det mysigt att ha utrustat tältet med en värmekälla som gasolvärme eller infra. Detta finns för det mesta som tillval när man hyr tält. Tycker man det är trist med ”artificiell” värme kan man istället hyra några eldkorgar, som både värmer och skapar en mysig stämning. Se till att ladda upp med ordentligt med ved bara!

Det behöver inte vara komplicerat

En fest i trädgården behöver inte vara lyxig med linnedukar och silverbestick. Att duka med pappersdukar är helt okej och gör det lätt att städa upp efter festen, och även papptallrikar känns för
det mesta helt okej när man är på trädgårdsfest, särskilt om det är buffé som bjuds. Satsa i stället på att dekorera borden med blommor, fina pappersservetter och kanske några kandelabrar eller andra fina föremål. Riktiga glas är dock att föredra, och även det kan man hitta hos en festuthyrare i Stockholm.

Boka partytält så snart som möjligt

När du planerat in sommarens fester och bett vänner och bekanta att spara datumen, ta kontakt med en festuthyrare i Stockholm och boka partytält, bord och stolar för det antal gäster du vill bjuda. Det är många som planerar in fester långt i förväg och vill du vara säker på att få tag i ett partytält är det bäst att vara ute i god tid.